open-navfaktor-logo
search
Na marginama foruma
Erdogan s članovima Predsjedništva BiH: Očuvanje mira i stabilnosti BiH važni za Tursku
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan istaknuo je da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Tursku, te da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turske po ovim pitanjima biti sve jači, javlja Anadolija.
02.03.2024. u 11:49
get url
text
Željka Cvijanović, Željko Komšić, Recep Tayyip Erdogan i Denis Bećirović

Na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji Erdogan se sastao s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović.

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je da je na sastanku bilo riječi o odnosima Turske i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdogan je istaknuo da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Tursku te da će se odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turske po ovim pitanjima sve više nastaviti.

Turski predsjednik je izjavio kako će se nastaviti poduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmjene dviju zemalja i njihove suradnje na svim poljima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.