open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Esad Humo na čelu Fonda za zaštitu okoliša, Fuad Čibukčić podnio ostavku
Vlada Federacije BiH je dala saglasnosti za razrješenje dosadašnjeg direktora Fonda za zaštitu okoliša FBiH (Fuad Čibukčič), zbog podnošenja ostavke, kao i za imenovanje Esada Hume za v.d. direktora ovog fonda.
10.03.2022. u 12:52
get url
text

Inače, Esad Humo je ratni komandant 41. motorizovane Slavne brigade Armije RBiH i nosilac ratnog priznanja Zlatni ljiljan.

Federalna vlada je Nadzornom odboru Feroelektra Sarajevo dala prethodne saglasnosti za razrješenju v.d. direktora ovog privrednog društva, zbog isteka perioda na koji je imenovan, te za imenovanje Mirsada Jašarevića za vršioca ove dužnosti, do okončanja procedure pokretanja stečajnog postupka.

Prethodna saglasnost je data i za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, zbog isteka mandata, te za imenovanje Fuada Cuplova, Almine Pilav, Mirka Rogića, Mugdima Mandžuke, Harisa Delizaimovića i Nedina Dedića za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava su opunomoćeni Jasmina Pašić (JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar) i Sanela Milavić-Repak (BH Telecom d.d. Sarajevo).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.