open-navfaktor-logo
search
Izborna skupština
Esed Kadrić ponovo izabran za predsjednika SDA Brčko
Na izbornoj skupštini Stranke demokratske akcije Brčko, jednoglasno je za predsjednika stranke u ovom gradu ponovo izabran Esed Kadrić, bivši gradonačelnik Brčko distrikta kao i dosadašnji dopredsjednici Sead Softić i Senad Osmanović.
27.01.2024. u 18:19
get url
text

To su rezultati unutarstranačkih izbora u svih  27 mjesnih odbora SDA Brčko distrikta BiH, kao i jednoglasna odluka 80 prisutnih delegata na današnjoj izbornoj skupštini.

Uz zahvalnost na ponovnom izboru, predsjednik Esed Kadrić dobijenu podršku na unutarstranačkim izborima vidi kao "dokaz ispravnosti politike koju su kadrovi SDA vodili u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Distrikta u proteklim godinama".

- Trenutni opozicioni status SDA u Brčkom, pokazalo se i danas, je dodatni motiv članstvu da stanu čvrsto uz politike koje smo provodili, što od nas zahtjeva, u nastavku aktivnosti, i veliku odnosno dodatnu političku odgovornost u Brčko distriktu BiH, kroz dodatno snaženje institucija ove naše lokalne zajednice - rekao je Kadrić.

Zadatak SDA je građenje dodatne političke stabilnosti i insistiranje na kompetencijama onih koji obavljaju važne pozicije u toj lokalnoj zajednici, dodao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.