open-navfaktor-logo
search
RAK izrekao kaznu
Face TV mora platiti 15.000 KM zbog navodnog poziva Hadžifejzovića na "ubistvo Dodika"
Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine, na čelu s Draškom Milinovićem, drastično je finansijski kaznila TV Face zbog navodnih propusta u tri emisije "Centralnog dnevnika", između ostalog i zbog navodnog "poziva na ubistvo Milorada Dodika". 
05.02.2023. u 18:15
get url
text

RAK je izrekao drakonsku kaznu TV FACE u iznosu od 15 hiljada maraka, zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije "Centralni dnevnik", pri čemu je RAK ustanovio da je najznačajniji propust navodni poziv Senada Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika RS-a, Milorada Dodika.

Iako Senad Hadžifejzović nije rekao "ubiti" (nego "smijeniti", "smiriti", "umiriti", op. a.), RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju te je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15 hiljada maraka! 

Sporni snimak je analizirala Agencija za forenziku i bez obzira što nije mogla precizno ustanoviti šta je Hadžifejzović zbilja rekao, RAK je bez čvrstih dokaza izrekao drastičnu kaznu koju TV FACE mora platiti – bez obzira hoće li se ili neće žaliti. 

Da je direktor RAK-a, Draško Milinović, sklon izricanju neprincipijelnih kazni, potvrđuje i primjer s kaznom koju je istog dana izrekao i još dvjema televizijama koje su emitovale snimak likvidacije mladića ne benzinskoj pumpi u Banjoj Luci 2. decembra protekle godine.

Identičan snimak brutalne likvidacije emitovala je BN TV, ali i Javni servis RS. BN televiziji je RAK izrekao novčanu kaznu u iznosu od pet hiljada KM, dok je za isti prekršaj Milinović svojoj bivšoj kući – RTRS – izrekao opomenu, objavila je Face TV. 

 

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.