open-navfaktor-logo
search
Oštre kritike
Fahrudin Radončić o migrantima i pakistanskom ambasadoru
Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, kritikovao je izjave Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva BiH i ministricu vanjskih poslova Biseru Turković, zbog izjava nakon današnjih susreta s pakistanskim ambasadorom u BiH Muhammadom Khalidom Raom.
24.04.2020. u 18:38
get url
text

Džaferović je danas razgovarao s ambasadarom Pakistana, a u saopćenju nakon susreta, kritikovao je jučerašnji Radončićev medijski istup i najavu da bi pakistanski ambasador mogao biti proglašen personom non grata u BiH.

Radončić smatra da potencijalne probleme s migrantima u BiH više ne treba adresirati na Ministarstvo koje vodi. 

VEZANI TEKST - Ambasada Pakistana u BiH: Radončićeva izjava zabrinjava, tvrdnje su neosnovane i lažne

Potom je rekao da je u razgovorima s ambasadorom Pakistana, zemlje iz koje u BiH dolazi veliki broj migranata, tražio da se uzimaju otisci pristiju koje bi pakistanske vlasti zatim provjeravale.

- Pakistanskog ambasadora smo molili kao i druge da kad neko uđe u migrantski centar - da se uzme njegov otisak pristiju. Nisu pristali, a mogu da kažem smo otkrili dvojicu terorista na bazi otisaka prstiju. Otisci te dvojice migranata nađeni su na oružju i sanducima oružja u jednoj trećoj zemlji. Naša obavještajna služba je uradila odličan posao - rekao je Radončić, prenosi N1.

Kako je danas saopćeno iz kabineta Šefika Džaferovića, ambasador Rao informisao je predsjedavajućeg Predsjedništva da je Ambasada Pakistana spremna za punu saradnju sa institucijama BiH u borbi protiv ilegalnih migracija i da to nije bilo, niti će biti dovedeno u pitanje.

Predsjedavajući Džaferović je naglasio da je BiH jako zainteresovana da zajedno sa svojim partnerima rješava pitanje ilegalnih migracija. Naglasio je da su pri tome "neprimjerene i nedopustive prijetnje i uvrede ambasadorima akreditovanim u našoj zemlji".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.