open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Fahrudin Solak: Ohrabruje nas manji broj zaraženih, o otvaranju kafića još je rano govoriti
Na današnoj press konferenciji predstavnika federalnih i drugih nadležnih institucija povodom širenja koronavirusa, javnosti se obratio načelnik Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.
18.04.2020. u 18:31
get url
text

- Skoro svi požari koji su se jutros pojavili su ugašeni. Pored svih apela, opet su naši sugrađani palili travu i korov, ali zahvaljujući vatrogascima spriječena je veća šteta kakva je bila prošlog vikenda – kazao je Solak.

Istakao je kako građani poštuju mjere koje su na snazi.

- Ohrabruje nas manji broj zaraženih I to što se preporučene mjere poštuju – dodao je.

Prema njegovim riječima, sve mjere koje su uvedene, posebne mjere karantena koje se odnose na građane koji ušli u Bosnu i Hercegovinu, su se pokazale dobre.

- Mjere koje su na snazi zasad će se primjenjivati do 30. aprila - naglasio je Solak.

Dodao je kako će se u međuvremenu analizirati situacija, te će biti odlučeno da li će se uvoditi nove ili će doći do popuštanja nekih od mjera.

- Nema mjesta tome da se opustimo, nego moramo biti na oprezu i koristiti mjere zaštite koje koristimo – poručio je Solak. 

Komentirajući navode da bi se kafići mogli otvoriti 2. maja, Solak je kazao kako je o tome još rano govoriti, te da epidemiolozi takve stvari nisu stavili kao mogućnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.