open-navfaktor-logo
search
Twitter
Fajon o Janšinom "non paperu": Takvo ponašanje moglo bi dovesti do novog rata
Tanja Fajon, slovenačka političarka, predsjednica slovenačkih Socijal demokrata (SD) i zastupnica Evropskog parlamenta, oglasila se na svom Twitter nalogu nakon nakon navoda medija da je Janez Janša, premijer Slovenije, predao "non paper" predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu u kojem navodno najavljuje da će jedan od prioriteta biti "završetak raspada Jugoslavije".
13.04.2021. u 09:56
get url
text

- I mene su ovih dana preplavili pozivi i brojne zabrinute poruke iz BiH koje upozoravaju da Janša pokušava dovršiti plan Milošević-Tuđman za formiranje velike Srbije i Hrvatske prijedlogom za mirni raspad BiH. Takvo neodgovorno ponašanje moglo bi dovesti do novog rata na Balkanu! - napisala je Fajon.

VEZANI TEKST - Sad ga ima, sad ga nema: Zbrka u Bruxellesu zbog Janšinog "non papera" u kojem se govori o BiH

Fajon je dodala je da stoga pita Janšu i Anžu Logara, ministra vanjskih poslova Slovenije, šta se nalazi u dokumentu koji bi Slovenija trebala predati predsjedniku Evropskog vijeća.

- Ako su izvještavanje bh. medija i izjave diplomata u regiji istinite, to može biti vrlo štetno za Sloveniju. Hvala vam na objašnjenju - navela je Fajon.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.