open-navfaktor-logo
search
Operativni štab
Fazlić: Nema više finoće, Bihać više neće potrošiti ni marku na Vučjak
Crveni križ više ne može dijeliti po dva obroka. Imamo još da dijelimo jedan obrok, i to dvije konzerve i pola kilograma kruha, kazao Kličić
21.10.2019. u 15:10
get url
text

U toku je sjednica Operativne grupe za pitanje migranata u Unsko-sanskom kantonu. 

Prisutnima i novinarima se obratio komesar policije USK-a Mujo Koričić. On je iznio podatak da je MUP u 2019. godini, u periodu januar - septembar, na prostoru USK legitimisao 36.320 migranata. Migranti su u pomenutom periodu napravili 168 krivičnih djela, 158 prekršaja i našli se u 690 incidentnih situacija. 

Na sjednici Operativne grupe svoj stav iznio je i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća. On je tom prilikom rekao da je puno vremena izgubio na lijep i konstruktivan pristup.

- Nema više finoće, Grad Bihać više neće potrošiti nijednu marku na Vučjak. Oko toga nema pogađanja. U ovoj državi očito se jedino takav jezik razumije - istakao je ljutito Fazlić.

Predsjednik Crvenog križa USK Husein Kličić je  tražio da volontere osiguravaju pripadnici policije za vrijeme podjele obroka. U protivnom će obustaviti isporuku. Također, nemaju više kapacitete za podjelu dvabroka dnevno. Dan na Vučjaku košta 4.500 KM.

- Imamo još da dijelimo jedan obrok i to dvije konzerve i pola kilograma kruha - kazao je Kličić u svom obraćanju.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.