open-navfaktor-logo
search
Nakon sastanka
Fazlić: Priželjkujemo Izetbegovićevu pobjedu na izborima i da zajedno realiziramo ključne projekte za Bihać
Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić izjavio je danas nakon sastanka s predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bakirom Izetbegovićem da priželjkuje njegovu pobjedu na izborima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.  
16.08.2022. u 17:00
get url
text
Šuhret Fazlić
Šuhret Fazlić

- Drago mi je što je gospodin Izetbegović u Bihaću u oba kapaciteta, jer mi ovdje u Gradskom vijeću sa SDA činimo većinu i puno smo toga zajednički uradili u zadnje vrijeme u interesu Grada Bihaća. Upoznao sam gospodina Izetbegovića sa svim što radimo. Moja je iskrena želja da on bude izabran za člana Predsjedništva BiH i zato sam ga danas upoznao s projektom izgradnje aerodroma koji je vrlo ozbiljan projekat - kazao je Fazlić i dodao:

VEZANI TEKST - Izetbegović se u Bihaću sastao s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem

Tražim da on podrži taj projekat, koji mora biti i državni i federalni. Nacionalni park je bitan za ovaj kraj, kao i brza cesta. To su projekti koje ne možemo uraditi bez pomoći države i iskreno se nadam da će gospodin Izetbegović kao budući član Predsjedništva podržati te projekte i da ćemo to zajednički riješiti. Zahvalio sam mu se na onome što je do sada urađeno i na ulozi u tome posebno premijera Fadila Novalića, našeg ministra Šemsudina Dedića, zastupnika Hamdije Abdića i ostalih zastupnika u Parlamentu FBiH koji su do sada uvijek bili na raspolaganju kada su u pitanju interesi grada i građana Bihaća.

Izetbegović je potvrdio da je razgovarano o ovim projektima i da postoji saglasnost o potrebi njihove što brže realizacije.

- Dogovorili smo se da napravimo jedan hodogram, dinamički plan, da definišemo precizno ko su nosioci i koji su rokovi. Tako da onda zajednički krenemo u to, da se to što prije završi. Dobar dio sredstava je osiguran, dio projekta je urađen i moramo požuriti. Razgovarali smo i o Nacionalnom parku u kojem treba uraditi infrastrukturu, prije svega cestovnu. I naravno, razgovarali smo o izgradnji brze ceste Bihać-Cazin-Velika Kladuša. Postoji među nama dogovor i suglasnost da se ta tri projekta što prije realizuju - izjavio je Izetbegović nakon sastanka u Bihaću.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.