open-navfaktor-logo
search
Vijećnik Naše stranke
Fazlić: U Sarajevu je ubijeno 1.601 dijete, evo mu i brojke po godinama
Samir Fazlić, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Sarajevo odgovorio je Srđanu Puhalu koji je u autorskom tekstu ponudio 10.000 KM onom ko dokaže da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete. 
09.05.2022. u 13:37
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik: U Srebrenici kopaju prazne sanduke; Puhalo: Dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete

Puhalov tekst "Dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete ili prestanite koristiti taj broj" izazvao je žestoke reakcije i osude na društvenim mrežama. 

Fazlić mu je poručio da "gospodin obećani iznos može uplatiti kao donaciju za otvaranje muzeja "Sarajevski spomenar".

- Tražena je knjiga, publikacija, dokaz o "brojci", pa jednostavnim istraživanjem je vrlo brzo moguće doći do iste. Deveto poglavlje pod nazivom "Posljedice opsade Sarajeva: genocid, urbicid i ekocid" unutar djela "Opsada i odbrana Sarajeva 1992-1995.", koje je objavljeno 2008. godine u Sarajevu na stranici 401. donosi podatak o ubijenoj djeci u Sarajevu.

Ukupan broj stradale djece u Sarajevu je 1.601, a koliko djece je stradalo u kojoj godini donosi tabelarni prikaz. Izdavač pomenute knjige koja je zapravo zbirka referata Okruglog stola održanog 23. novembra 2005. godine je Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu. Samo istina može pomoći da svi zajedno izađemo iz cjelokupnog ludila u kojem smo zaglavili već tri decenije - poručio mu je Fazlić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.