open-navfaktor-logo
search
Šta se dešava
Federalna TV izbrisala pa ponovo objavila izjavu nakon što je Novalić saopćio da su je izmislili!
Fadil Novalić, bivši federalni premijer, oglasio se jutros u vezi sa presudom Apelacionog vijeća Suda Bosne i Hercegovine koje je u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu u slučaju "Respiratori" koja je izrečena u maju prošle godine. Novalić je, između ostalog, naveo i to da je FTV izmislio njegovu izjavu koju su objavili sinoć a koju su prenijeli gotovo svi mediji u našoj zemlji. 
27.01.2024. u 14:15
get url
text

VEZANI TEKST - Ko su "strani režiseri i domaći izvođači" u presudi Novaliću i drugima?

- Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila, a mediji koji su izvodili projekat horski prenijeli - naveo je Novalić. 

Sa Federalne televizije nisu se oglašavali po ovom pitanju, ali je vidljivo da su danas iz teksta izbrisali spornu izjavu, pa je ponovo objavili?!

U tekstu na portalu FTV-a prvobitno je danas bila objavljena samo informacija o pravosnažnoj osuđujućoj presudi bez citiranja Novalića, tačnije sinoćnja Novalićava navodna izjava je izbrisana, što se vidi iz screenshota na kojem stoji da je tekst uređivan danas u 12:01 sati. U tom tekstu je samo parafraziran Novalić koji navodno potvrđuje da presudu nije dobio, ali je obaviješten o njoj.

Međutim, tekst je ponovo uređivan u 13:12 sati i u njemu se ponovo nalazi sporna Novalićeva izjava u kojoj ga citiraju i gdje on navodno kaže "Da, idem u zatvor".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.