open-navfaktor-logo
search
Izgubio život početkom maja
Federalni inspektori završili istragu o pogibiji rudara Asima Šehanovića, predmet proslijeđen Tužilaštvu TK
AUTOR: A. Dr.
22.05.2024. u 14:45
get url
text
Šehanović je izgubio život u jami u Mramoru
Šehanović je izgubio život u jami u Mramoru
Federalni rudarski inspektori završili su istragu povodom tragične nasreće u jami u Mramoru Rudnika uglja Kreka u Tuzli u kojoj je početkom maja poginuo rudar Asim Šehanović.
-  Federalni rudarski inspektori su u periodu od trećeg do 14. maja provodili istražne radnje u vezi okolnosti pod kojima je došlo do rudarske nesreće sa smrtnim ishodom u jami Mramor u kojoj je radnik RU Kreka Tuzla nažalost izgubio život.
Nadzor je okončan 14. maja, a federalni rudarski inspektori su konstatovali da je do nesreće došlo usljed obrušavanja materijala u jami.
S obzirom da se radi o nesreći na radu sa smrtnim ishodom, Federalna uprava za inspekcijske poslove je kompletan spis predmeta dostavila po službenoj dužnosti nadležnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje – navodi se u odgovoru Faktoru koji je pripremio Ferid Osmanović, glavni federalni rudarsko, termo i elektro-energetski inspektor.
Podsjećamo, Šehanović je 2. maja ostao zatrpan u jami rudnika Mramor na dubini od 170 metara. Spasioci su pet dana pokušavali doći do Šehanovića što su uspjeli 7.maja, ali je nažalost rudar bio mrtav.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.