open-navfaktor-logo
search
Proteklo bez problema
Fejzić dan nakon godišnjice: Učešće sve više mladih garantuje da genocid u Srebrenici neće biti zaboravljen
Primjetno je da svake godine sve više mladih osoba učestvuje u "Maršu mira", što nam jamči da genocid u Srebrenici neće biti zaboravljen, istakao je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica iz jula 1995. godine.
12.07.2023. u 20:30
get url
text

U saopćenju koje je uputio dan nakon komemoracije i kolektivne dženaze za 30 žrtava genocida u Srebrenici, na kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica i građana kako bi odali počast žrtvama, naveo je da je obilježavanje godišnjice genocida u Potočarima prošlo bez ikakvih problema. 

- Još jednom upućujemo iskrene riječi podrške i utjehe porodicama koje su u vječni smiraj ispratile svoje voljene.

Aktivnosti koje su prethodile komemoraciji i dženazi, kao što je "Marš mira", takođe su prošle bez problema. Dana 10. jula, više od sedam hiljada osoba stiglo je u Memorijalni centar Srebrenica – Potočari nakon trodnevnog puta od Nezuka do Potočara. Učesnici su dolazili iz cijelog svijeta i cijele Bosne i Hercegovine, predvođeni preživjelim sudionicima marša smrti iz jula 1995. godine.

Na "Maršu mira" učestvovalo je i više od stotinu organizovanih grupa. Također, primjetno je da svake godine sve više mladih osoba učestvuje u "Maršu mira", što nam jamči da genocid u Srebrenici neće biti zaboravljen. Pored toga, učesnici motomaratona, quadmaratona, biciklističkih maratona, maratonci bili su profesionalni i odgovorni na svom putu prema Srebrenici, i njihovi emotivni dolasci u Memorijalni centar znače nam mnogo - kazao je, između ostalog, Fejzić, zahvalivši se sigurnosnim agencijama, Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, Civilnoj zaštiti FBiH, medicinskom osoblju, Crvenom križu, redarskim službama, volonterima, organizacijama, udruženjima, te medijima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.