open-navfaktor-logo
search
Sud u Bihaću
Fikretu Abdiću produžen pritvor za dva mjeseca
Na prijedlog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Kantonalni sud u Bihaću je za dva mjeseca produžio pritvor načelniku Općine Velika Kladuša Fikretu Abdiću.
18.09.2020. u 14:40
get url
text

Na ročištu koje je održano u srijedu, 16. septembra, postupajuća tužiteljica je iznijela prijedlog Tužilaštva da se prvoosumnjičenom u predmetu "Mreža" pritvor produži za tri mjeseca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela zbog kojih se vodi istraga u ovom predmetu, kao i zbog postojanja pritvorskih razloga – okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Kantonalni sud u Bihaću je odlučujući o prijedlogu Tužilaštva zaključio da postoje navedeni pritvorski razlozi, ali i da se sve radnje dokazivanja koje je Tužilaštvo u obavezi poduzeti za okončanje istrage i donošenje konačne tužilačke odluke mogu poduzeti u roku od dva mjeseca. Stoga je Sud osumnjičenom produžio pritvor za dva mjeseca, a ne za tri mjeseca, kako je to predloženo od Tužilaštva.

Pritvor po rješenju Suda može trajati do 18.11.2020. godine ili do nove odluke Suda, saopćilo je Tužilaštvo USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.