open-navfaktor-logo
search
Čega se lik dosjetio
Filmski zaplet: Mektić udario po SDS-u, prešao u DNS, a nakon kafe sa Šarovićem ipak ostaje u SDS-u
Dragan Mektić neće napustiti Srpsku demokratsku stranku. 
19.08.2022. u 10:00
get url
text

VEZANI TEKST - Dragan Mektić dogovorio prelazak u DNS

- Ostajem u SDS-u. Nakon višečasovnih razgovora sa predsjednikom Šarovićem odlučio sam da ostanem član stranke. Problemi sa pojedincima iz OO SDS Prnjavor postoje, ali oni ipak ne mogu poništiti sve ono što sam kroz godine uradio za stranku i stranka za mene - rekao je Mektić za TV K3.

U samo nekoliko dana tako smo saznali da je Mektić nezadovoljan SDS-om u kojem su kriminalci, da traži treći put, da je dogovorio prelazak u DNS kod Nenada Nešića, da bi potom potvrdio da ipak ostaje u SDS-u. 

Visoki funkcioner, nekadašnji ministar sigurnosti ispred ove stranke u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu BiH obrušio se prije nekoliko dana na Twitteru na SDS napisavši da se ova stranka vodi interesima određenih kriminalizovanih pojedinaca.

- Najveći dio svog života sam posvetio SDS-u i sad uvidio da je to promašen put posvećen interesima određenih kriminalizovanih pojedinaca, od sada tražim treći put - napisao je Mektić.

Nešić je za Faktor prije dva dana kratko izjavio da mu je "drago što je Mektić prepoznao značaj trećeg puta, značaj sabornosti i sloge".

- Mektić je prepoznao i potvrdio da u SDS-u vladaju tajkuni i interesi koji su iznad interesa Republike Srpske – dodao je Nešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.