open-navfaktor-logo
search
Stigli jutros
Finansijska policija FBiH "češlja" Aluminij
Jedno vozilo Finansijske policije Federacije Bosne i Hercegovine je u krug firme ušlo nešto iza 11 sati i još su unutra, rečeno nam je u Aluminiju
07.08.2019. u 12:37
get url
text

Službenici Finansijske policije Federacije Bosne i Hercegovine u kasnim jutarnjim satima ušli su u mostarski Aluminij, potvrđeno je za Faktor iz ovog preduzeća.

-Jedno vozilo Finansijske policije Federacije Bosne i Hercegovine je u krug firme ušlo nešto iza 11 sati i još su unutra- rečeno nam je. 

Prema riječima Pere Bebeka,  predsjednika Skupštine Sindikata radnika Aluminija, još jučer su dobili informaciju da će se danas desiti ova posjeta.

 Podsjetimo, Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je ranije saopćilo da je naložilo Finansijskoj policiji FBiH da izvrši nadzor nad finansijskim poslovanjem svih uprava mostarskog Aluminija.

Pored toga, Tužilaštvo je naložilo da se tim nadzorom obuhvati cjelokupno razdoblje od posljednje kontrole Finansijske policije pa do dana obavljanja nadzora. Također, naloženo je da se nadzorom posebno utvrde i provjere poslovi u vezi s nabavkom električne energije kao energenta te nabavke svih ostalih sirovina i materijala neophodnih za proces proizvodnje.

Naloženo je da se izvrše provjere i sačini analiza prodaje proizvoda iz proizvodnog procesa i da se posebno analiziraju poslovni odnosi s velikim dobavljačima i povezanim društvima, kao i to da se pribavi i analizira sva poslovna dokumentacija koja može upućivati na drugo eventualno nezakonito postupanje i činjenje kaznenih djela i otkrivanja počinitelja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.