open-navfaktor-logo
search
Traži se rješenje
FMO ispunjava obećanje, sastanak sa studentima 26. januara
Federalno ministarstvo obrazovanja počelo je sa slanjem poziva za sastanak studenskim predstavnicima u FBiH a sve kako bi se prevazišao problem sa registracijom udruženja Unije studenata FBiH. Podsjećamo, Unija se od maja prošle godine bori da registruje udruženje sa prefiksom "Federacija" kako bi se mogli priključiti Evropskoj uniji studenata, krenuti sa istinskim rješavanjem studentskih problema u FBiH.
14.01.2022. u 14:28
get url
text

Naime, njihov zahtjev za registraciju odbilo je upravo Federalno ministarstvo obazovanja i nauke, a o čemu je pisao Faktor.

VEZANI TEKST - Ministarstvu obrazovanja FBiH naloženo da riješi pitanje registracije studentskog udruženja

Potom je iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine naloženo Ministarstvu da riješi ovaj problem.

U ranijem razgovoru za Faktor Alden Kajtaz, sekretar FMO nam je kazao kako će sazvati sastanak sa studentskim predstavnicima kako bi vidjeli u čemu je problem.

Alisa Dedić, predsjednica Unije studenata FBiH nam je kazala kako je FMO već pojedinim predstavnicima studenata poslalo poziv za sastanak, što i sama očekuje.

- Kolega iz Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru mi je kazao kako su dobili poziv od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke poštom za sastanak koji je zakazan za 26. januar u Mostaru u prostorijama Vlade Federacije BiH. Drago mi je što je napravljen konkretan korak ka rješavanju problema na koje smo naišli. Četiri studenstke organizacije koje su osnivači Unije studenata FBiH su saglasni, spremni na dogovor i sve što je potrebno da bi zvanično završili sa registracijom - kazala nam je Dedić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.