open-navfaktor-logo
search
Fantastičan odziv
Fondacija tuzlanske zajednice: Prikupljeno više od 300.000 KM za onkološke pacijente
U kampanji "I ti možeš biti ta osoba!" koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za uređenje onkološkog odjeljenja UKC-a Tuzla, a koju je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice početkom novembra, prikupljeno je više do 300.000 KM - potvrdio je Feni direktor odjela za filantropiju i partnerstvo u Fondaciji tuzlanske zajednice Ismet Sokoljanin.
29.11.2023. u 08:52
get url
text

Ističe da je i više od 30-ak preduzeća ponudilo svoje usluge u donacijama sitnog inventara, materijala, ugradbenog materijala te je i to u vrijednosti više od 100.000 KM.

Sokoljanin kaže da su sve vrijeme u komunikaciji sa UKC-om Tuzla, ali i firmom koja je započela proces renoviranja odjeljenja Dnevne bolnice, te da će sve ove donacije koje su došle na najbolji način biti upotrijebljenje za poboljšanje uvjeta u Dnevnoj bolnici na Odjeljenju za onkologiju.

- S druge strane, također ćemo dio sredstava odvojiti za unapređenje uvjeta u bolnicama i centrima koji su pružili podršku pacijentima s područja Tuzlanskog kantona i koji su nesebično primili onkološke pacijente da se liječe na njihovim odjeljenjima. Tako će dio sredstava i donacija otići na poboljšanje uvjeta u tim bolnicama, kokretno za Zenicu, Banju Luku i Mostar - kazao je Sokoljanin.

Podsjetio je da su tokom kampanje donacije prikupljane online, putem platforme za doniranje doniraj.ba i žiralno, putem žiro računa Fondacije koji je bio dostupan na platformi.

- Odziv je bio fantastičan. Hvala svima koji su donirali. Veliko hvala sugrađaninu Mirzi Mustafagiću, koji je okupio grupu aktivista - influensera iz cijele BiH, a ideja je bila da se osiguraju bolji uvjeti za onkološke pacijente na UKC Tuzla. Mustafagić je uradio veliku stvar za sve onkološke pacijente. I on i njegove kolege infuenseri su učinili sve da se ova kampanja čuje u svakom dijelu BiH pa i dalje i da ljudi ovako lijepo na nju reagiraju - poručio je Sokoljanin. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.