open-navfaktor-logo
search
Odluka Vijeća ministara
Fondaciji Gorice Dodik 30.000 KM iz tekuće rezerve budžeta BiH
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku da 30.000 KM iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovoine bude dato Fondaciji "Srpska kuća" na čijem je čelu Gorica Dodik, kćerka predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika.
27.12.2023. u 16:20
get url
text

VEZANI TEKST - SAD sankcionisale sina i kćerku Milorada Dodika

- Sredstva iz člana 1. ove odluke izdvajaju se povodom značajnijih vjerskih praznika, a koje će zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine obilježiti na način da će se, umjesto organiziranja prijema povodom pravoslavnog Božića, sredstva iz člana 1. ove odluke doznačiti Fondaciji "Srpska kuća" za potrebe sufinansiranja izgradnje stambenih objekata za višečlane porodice – piše u odluci koja je objavljena u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.

Da je Gorica Dodik predsjednica Upravnog odbora ove Fondacije vidljivo je i iz podataka dostupnih na web stranici Company wall buseness, ali i iz nekoliko saopćenja. Fondacija je osnovana u januaru ove godine.

POdsjetimo da je Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država u oktobru uvelo nove sankcije za Milorada Dodika. Kako navode iz ministarstva sankcije su uvedene "proruskom nacionalističkom lideru bosanskih Srba" kao i drugim pojedincima i entitetima koje se dovode u vezu sa njim, a na spisku su i Gorica i Igor Dodik, Dodikovi sin i kćerka.

Fondacija Gorice Dodik

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.