open-navfaktor-logo
search
Opozicija iz RS-a
Fortina "alternativa ludilu" slavi 9. januar
"Alternativa ludilu postoji. To smo danas saopćili Mr. Peachu", objavio je Edin Forto, predsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo krajem prošle godine nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuartom Peachom.
09.01.2022. u 13:19
get url
text

VEZANI TEKST - Negatori genocida, ljudi sa crne liste i zagovornici HDZ-ovog legitimnog predstavljanja "alternativa ludilu"

S Peachom su se tada sastali predstavnici opozicionih stranaka iz RS-a Mirko Šarović (SDS), Nenad Nešić (DNS) i Branislav Borenović (PDP), te stranaka sa sjedištem u Sarajevu, koje su dio vlasti na različitim novoima od državnog do kantonalnog, Elmedin Konaković (NiP), Fahrudin Radončić (SBB), Edin Forto i Sabina Ćudić (NS), te Nermin Nikšić (SDP).

Kako Fortina "alternativa ludilu" izgleda u praksi zorno pokazuje objava Branislava Borenovića na društvenoj mreži Twitter, a povodom današnjeg obilježavnja neustavnog "dana RS-a" u manjem bh. entitetu.

- Sa vjernim narodom prisustvovao sam Svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom obilježavanja Svetog Stefana i Dana Republike, koju je u Hramu Hrista Spasitelja služio patrijarh srpski, g. Porfirije - navodi u objavi Fortin "alternativni" Borenović, koji je i sinoć tvitao sa svečane akademije povodom "dana RS-a".

Sa njim u društvu, kako se vidi, bila je i Jelena Trivić, buduća kandidatkinja PDP-a za predsjednicu RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.