open-navfaktor-logo
search
Građani trpe
Forto najavio tramvaj do Čengić Vile u septembru, ministar u augustu: Hoće li Šteta podnijeti najavljenu ostavku
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto govoreći o rekonstrukciji tramvajske pruge kazao je da su od samog početka rokovi jasni.
21.05.2022. u 11:28
get url
text

VEZANI TEKST - Šteta: Podnijet ću ostavku ako pruga ne bude završena u roku

- U prvoj godini dionica Ilidža - Čengić Vila, u drugoj Čengić Vila - Marijin Dvor – rekao je Forto, te demantirao da je rok za završetak rekonstrukcije dijela pruge spominjan mjesec maj. 

Odgovarajući na pitanje hoće li u augustu profunkcionirati tramvaj od Ilidže do Čengić Vile, premijer je rekao da je rok godina dana i da je najavljeno da će se to desiti u septembru.

Sredinom prošlog mjeseca, ministar saobraćaja u Vladi KS Adnan Šteta najavio je da će podnijeti ostavku, ukoliko pruga ne bude završena u roku.

- Prvi dio bit će završen do augusta ove godine, a drugi dio do augusta sljedeće godine. Ukoliko ne bude tako, podnijet ću ostavku. Pruga će biti završena u roku. Na prvoj cjelini smo od Ilidže do Čengić Vile mi sami sebi postavili mini rokove po dionicama, da na dnevnoj bazi možemo pratiti izvođače radova. Mi radimo projekte koji nisu bili planirani kao što je raskrsnica na Stupu. Krajem augusta ćemo se voziti novom sarajevskom prugom od Ilidže do Čengić Vile - kazao je Šteta.

VEZANI TEKST - Nikšić: Šteta je najpopularniji političar u Kantonu Sarajevo

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, podsjetimo, branio je Štetu navodeći da ministar nije rekao da će rekonstrukcija pruge od Ilidže do Remize biti završena u maju.

- Prvi rok je kraj augusta. Do tada će biti završeno od Ilidže do Čengić Vile. Hoće li se u tom našem planu uspjeti napraviti nešto tri dana prije ili poslije, kakve to veze ima – pitao je Nikšić i dodao:

- Je l' ima nešto u ovoj zemlji da je u roku? Dajte sada da pričamo o Šteti što će tri dana probiti rok. Zamislite ko nas proziva. Prozivaju nas oni koji nisu napravili tri metra autoputa, oni koji su nabavili te specijalne respiratore, oni koji su sve što su dohvatili uništili i probili rokove. Naravno, što? Da mi pričamo o njima, a da se neko ne bi sjetio da pita šta je sa nama.

Zatim je Nikšić naglasio da će sve biti u roku, a zatim još jednom obrazložio kako rok za Remizu nije važan, odnosno da je to interni podrok.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.