open-navfaktor-logo
search
Premijer odlučan
Forto: Neću podnijeti ostavku, Vlada i većina su stabilni
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto imao je jako turbulentan dan. 
08.07.2021. u 20:02
get url
text

Nakon što je ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Melika Husić-Mehmedović podnijela neopozivu ostavku, on je povukao Nacrt zakona o visokom obrazovanju.

- Ko puno radi taj, naravno, s vremena na vrijeme griješi. Ove dvije ostavke nemaju nikakve veze jedna sa drugom. Ministrica Brčić je otišla iz privatnih razloga i nismo ulazili u dubinu njene odluke. Vlada je stabilna, većina je stabilna. Ako se sjećate i 2019. godine, Vlada Šestorke na čijem sam bio čelu imali smo ostavke. To su normalne stvari u vrlo dinamičnom političkom životu Kantona Sarajevo – kazao je za TVSA premijer Forto.

VEZANI TEKST - Premijer Edin Forto povukao Nacrt zakona o visokom obrazovanju

Mahir Dević, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, pozvao je danas kantonalnog premijera Edina Fortu da podnese ostavku.

- Nemam komentar i pitanje gospodina Devića nije relevantno. Nemam namjeru da se povučem nakon kritika opozicije - kratko je nakon insistiranja novinarke odgovorio premijer Kantona Sarajevo.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Dževad Poturak donio je danas po tri lopate i metle premijeru Edinu Forti i koaliciji "Trojka", zahtijevajući da Vlada Kantona Sarajevo počne da radi svoj posao.

- Ono što je uradio Poturak je njegov kreativan način da skrene pažnju na neke od problema koje muče građane Sarajeva i za koje on misli da može puno bolje. Ja vjerujem da može bolje i nemam ništa protiv da se na taj način diskutuje - rekao je Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.