open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Forto priznao da je Vlada obmanjivala javnost u vezi s plaćama medicinara?!
Zastupnica je upitala Fortu zašto je informacija povučena sa stranice i zašto on tu informaciju nije demantovao
30.10.2019. u 12:36
get url
text

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Bišćević-Tokić na današnjoj sjednici upitala je premijera Edina Fortu zašto je nedavno objavljen netačan iznos plaća medicinskih sestara i tehničara, te zašto su povukli tu informaciju sa Facebook stranice Vlade KS.

- Odakle vam dezinformacija o plaćama medicinskih sestara i tehničara? Na osnovu čega ste izjavili da im je najniža plaća malo veća od hiljadu KM, a prosječna 1.500 KM? U registru Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS navedeno je da je plaća 923 KM – pitala je Bišćević-Tokić.

Zastupnica je upitala Fortu zašto je informacija povučena sa Facebook stranice i zašto on tu informaciju nije demantovao.

- To je klasična obmana za javnost i stvaranje loših odnosa između državnog i privatnog sektora – navela je.

Forto je kazao da je tačno da je u Registru naveden "manji iznos plaće od stvarnog iznosa".

-Ja sam dobio informaciju iz Ministarstva finansija KS da kada se sve sabere, plaća iznosi oko 1.017 KM, plus topli obrok, regres. Istina, bila je informacija na stranici, i mi smo je povukli – kazao je Forto, čime je priznao da je Vlada praktično obmanjivala javnost i bila prinuđena ukloniti sporni post sa svoje Facebook stranice. 

VEZANI TEKST"Šestorka" uhvaćena u laži, izbrisali grafiku o plaćama medicinara: "Da nije Vlade, ne bih znala da mi je plaća 1.500 KM"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.