open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Forto sišao s Bjelašnice i sa Štetom obišao prugu, poručio da "Sarajevo postaje evropska metropola"
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, u pratnji ministra saobraćaja Adnana Štete, obišao je radove na tramvajskoj pruzi, gdje su sa izvođačem radova razgovarali o aktivnostima koje se trenutno realiziraju na terenu.
28.07.2022. u 13:36
get url
text

Podsjetivši da građani kao najveći problem u Kantonu mahom navode javni prijevoz, premijer Forto je još jednom potcrtao opredjeljenje Vlade da ulaže u saobraćaj, o čemu svjedoči podatak da se radi o resoru s najvećim budžetom, saopćeno je iz Press službe KS.

VEZANI TEKST - Peđi nova jedinica iz geografije: Fortu poslao "van zemlje", a on na Bjelašnici

- Projekti u javnom prijevozu se razvijaju. Ide rekonstrukcija pruge, njeno širenje do Hrasnice, novi trolejbusi, novi tramvaji, mreža za trole do Vogošće, restruktuiranje GRAS-a... Sve može i sve ide. Sa ovakvim timom u Vladi, ministrom i političkom voljom sve je moguće, blizu i na dohvat ruke. Kada svoj posao razumijevamo kao obavezu da odgovaramo na potrebe građana ne možemo pogriješiti. Samo je bitno slušati građane i efikasno odgovarati na njihove potrebe - naveo je Forto.

Kako je dodao, svjestan je da se građanima teško osjećati dostojanstveno u starim vozilima gradskog saobraćaja koji još kruže našim ulicama.

- Čekamo dan kada će građani Sarajeva imati uslove za dnevne rutine dostojne evropske metropole, kada će zahtjeve za boljim javnim prijevozom zamijeniti neki drugi, važniji. Nećemo čekati dugo - zaključio je Forto, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.