open-navfaktor-logo
search
Ministar i lider NS-a
Forto uputio poruku vlastima: U BiH i Sarajevu mora da se svira non-stop
Edin Forto, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i predsjednik Naše stranke, nakon što se "odjavio" s društvene mreže X, poznatije po svom starom nazivu Twitter, aktivan je na Instagramu.
01.12.2023. u 20:50
get url
text

U novoj objavi je naveo svojih top pet rock bendova, a zatim je postavio pitanje zašto ih je nabrojao, i odgovorio je na njega. 

Nakon što je nabrojao bendove Lika Kolorado iz Zagreba, Zoster iz Mostara, Porto Morto, The National iz Bruklina i na prvo mjesto stavio Artan Lili iz Beograda, Forto je dao "pojašnjenje".

VEZANI TEKST - Na kitarata Vasko Žabata: Pogledajte kako Forto svira i pjeva

- Zašto nabrajam ovo? Upravo zato što imam osjećaj da regionalna rock 'n' roll scena nije bila dugo, dugo življa. Imam osjećaj također da Bosna i Hercegovina i Sarajevo ne učestvuju u toj regionalnoj sceni onoliko koliko bi trebalo. Da bi se to desilo, svaka vlast, općinska, kantonalna, entitetska, mora puno više da ulaže u nezavisnu muzičku scenu. U Sarajevu i u BiH mora da se svira non-stop jer bez toga nećemo biti dio nečega što se sada već dešava u regiji - rekao je državni ministar i lider jedne od vladajućih stranaka i u Kantonu Sarajevo, i na nivou FBiH i na nivou države.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Forto (@edinforto)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.