open-navfaktor-logo
search
Apetiti rastu
Forto želi avion, pa da bude baja kao Dodik
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na Twitteru se požalio jer Kanton Sarajevo ne posjeduje svoj avion.
13.06.2022. u 16:03
get url
text

VEZANI TEKST - Forto se javio iz Belgije: Smeće pored briselskih kontejnera...

Jučer je u Briselu održan sastanak 15 lidera parlamentarnih stranaka iz Bosne i Hercegovine, a na konstataciju jednog od korisnika Twittera na Fortinom profilu kako je Milorad Dodik već po povratku uspio održati konferenciju za medije, dok su ostali političari još u Briselu, Forto mu je odgovorio:

- Sastanak završio sinoć iza 22 sata. Da smo u KS kupili svoj avion kao Vlada RS, mogli bi sebi odrediti brži povratak - napisao je Forto.

VEZANI TEKST - Oni idu komercijalnim letovima kao čerge, mi imamo svoj avion

Očigledno vlastima u Kantonu Sarajevo apetiti iz dana u dan rastu. Kantonalna vlada imala je namjeru kupiti helikopter, ali o avionu nije bilo govora. Međutim, Dodik je danas na konferenciji za medije u Banjoj Luci kazao kako su on i njegovi koalicioni partneri iz RS-a Petar Đokić i Nenad Stevandić u Brisel doputovali avionom Vlade RS-a, dok su ostali iz Sarajeva i opozicija iz Banje Luke stigli "kao čerga komercijalnim letovima". Sugerirao je Dodik da bi Predsjedništvo trebalo imati avion, ali očito jedini koji je ozbiljno shvatio sugestiju o nabavci aviona je premijer KS Forto. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.