open-navfaktor-logo
search
SDA Zenica
Fuad Kasumović nedvojbeno priznao da je jedini krivac za blokadu Zenice
Gradska organizacija Stranke demokratske akcije Zenica saopćila je danas da se "raduje što je gradonačelnik Fuad Kasumović konačno pristao da dostavi budžet na sjednicu Gradskog vijeća" tvrdeći da je time nedvojbeno priznao da je jedini krivac za blokadu Zenice.
22.02.2020. u 16:01
get url
text
Fuad Kasumović: Gradonačelnik Zenice
Fuad Kasumović: Gradonačelnik Zenice

Ističu da do blokade ne bi došlo da budžet nije "bezrazložno povlačen sa sjednica Gradskog vijeća". Pozivaju gradonačelnika ga što hitnije dostavi tekst budžeta kako bi se zakazala sjednica Gradskog vijeća Zenica i u okvirima zakona razmatrao ovaj najvažniji akt za Zenicu.

- Od prvog slučaja povlačenja budžeta sa sjednice Gradskog vijeća insistirali smo na institucionalnom, to jest statutarnom i zakonitom postupanju i tražili budžet. U dva navrata smo i zvanično inicirali sjednicu na kojoj bi se razmatrao budžet, no Kasumović je odbijao da ga dostavi vijećnicima. Nakon višemjesečnog populističkog prebacivanja odgovornosti na Gradsko vijeće nadamo se da je konačno shvatio svu pogubnost blokade i besmislenost privremenog finansiranja - navodi se u saopćenju SDA Zenica.

Očekuju od predsjedavajuće Gradskog vijeća da sazove sjednicu u skladu s Poslovnikom čim dobije tekst budžeta Grada Zenice za 2020. godinu.

- Stranka demokratske akcije će učestvovati u raspravi i amandmanskom djelovanju u skladu sa svojim ranije izrečenim stavovima. Oni idu u pravcu budžetskih ulaganja tamo gdje su ona najpotrebnija, nipošto u gomilanje administracije i protuzakonito bogaćenje pojedinaca i određenih interesnih grupa - ističe se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.