open-navfaktor-logo
search
Formiran predmet
Funkcije Dorić pod lupom tužilaštva
Predmet koji se odnosi na imenovanje Andree Dorić, a koja je, po sopstvenom priznanju, uz podršku partije došla na funkciju izvršne direktorice Puteva Republike Srpske i članice Upravnog odbora Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), pod lupom je Okružnog javnog tužilaštva Banje Luke.  
15.08.2022. u 18:16
get url
text

- Taj predmet je dodijeljen u rad postupajućem tužiocu, koji će preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti - rečeno je Nezavisnim novinama iz ovog tužilaštva.

VEZANI TEKST - Bez stida: Političarka iz Banje Luke objasnila kako do dvije funkcije preko stranke

Naime, ovo tužilaštvo je 11. avgusta zaprimilo prijavu Milka Grmuše, odbornika u banjalučkom parlamentu, koju je podnio protiv nepoznatog lica, a zbog više krivičnih djela, uključujući i povredu prava pri zapošljavanju.

Sudeći po Grmušinim riječima, slučajem "Dorić", zbog kojeg je ogorčena javnost, baviće se i Institucija ombudsmana za ljudska prava BiH.

- Ja sam delegirana na mjesto izvršnog direktora u Putevima RS-a ispred svoje političke opcije i naravno da je to prihvaćeno. S druge strane, imala sam i konkurs u APIF-u, isto je bila podrška partije i to se desilo, tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga - ispričala je ranije Dorić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.