open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Gadžun nakon razgovora sa tužiteljicom: Bit ću zadovoljan tek kada sve izađe na vidjelo
Muris Gadžun, otac djevojčice Džene Gadžun koja je preminula nakon operacije u stomatološkoj ordinaciji Bejtović razgovarao je danas sa glavnom tužiteljicom Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabinom Sarajlija.
14.11.2022. u 11:34
get url
text

- Razgovarali smo sa Sabinom Sarajlija i njenom zamjenicom. One kažu da nalaz još nije stigao i još se vještači. Oni su vještačenje poslali van Bosne i Hercegovine. Nisu nam rekli odakle i ko treba da pošalje nalaze - rekao je Muris Gadžun.

Kaže da mu nisu dali vremenski rok kada bi nalazi trebali biti gotovi.

VEZANI TEKST - Roditelji Džene Gadžun odbili sastanak s Vranićem: Da je radio svoj posao, naša kćerka bi bila živa, koga štitiš?
 

- Kažu da može sutra, može za pet dana ili za mjesec. Ja sam ih pitao za to, ali ne znaju ni one kada to tačno treba biti gotovo. Ja ću biti zadovoljan tek kada sve bude na vidjelu i kada budem znao šta se desilo - rekao je otac Džene Gadžun.

Porodica Džene Gadžun danas je održala protest ispred zgrade Vlade KS i Tužilaštva KS. Pozvali su ministra zdravstva KS Harisa Vranića da izađe ispred zgrade Vlade KS i odgovori na njihova pitanja, ali je to Vranić odbio učiniti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.