open-navfaktor-logo
search
Čeka se skoro tri godine
Garaža kod Hitne pomoći u Sarajevu: Rampa postavljena, cijene utvrđene, najavljen i novi rok otvaranja
Nazire se kraj sapunici u vezi s izgradnjom podzemne garaže kod sarajevske Hitne pomoći koja je počela u augustu 2020. godine. Najnovije obećanje je iz Javnog preduzeća ONSA Općine Novo Sarajevo i glasi da će garaža konačno biti otvorena za 10 do 15 dana. 
28.08.2023. u 21:23
get url
text
Garaža kod Hitne pomoći
Garaža kod Hitne pomoći

{$galerijaFotografija}

Problem je bila nabavka sistema za naplatu sa rampom koju je moralo platiti Javno preduzeće ONSA, koje će upravljati garažom.

- Naplatni sistem smo kupili, ali bio je problem i oko određivanja cijene parkinga između Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i preduzeća ONSA. Konačno je dogovorena i cijena parkiranja – kazali su nam u preduzeću ONSA.

Prvi rok za završetak podzemne garaže kod Hitne pomoći u sarajevskoj Kolodvorskoj ulici prošao je 15. novembra 2020. godine. Nakon prvog neispunjenog obećanja iz Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo u prosjeku svaka tri-četiri mjeseca obećavali su da će garaža biti otvorena i tako sve do posljednjeg obećanja u septembru 2022. godine, kada je dato posljednje obećanje.

Izgradnja podzemne garaže zajednički je projekat Vlade KS i Općine Novo Sarajevo. Projekat je započet prije tri godine za vrijeme mandata Nedžada Koldže kao načelnika Općine Novo Sarajevo i Marija Nenadića, tadašnjeg premijera KS. Vrijednost ove garaže iznosila je oko šest miliona maraka, od čega je 4,3 miliona kao investitor izdvojio KS, a Općina je dodijelila zemljište u vrijednosti 1,5 miliona maraka.

0J4A9525.JPG
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.