open-navfaktor-logo
search
Produženi vikend
Gdje će Bosanci i Hercegovci najviše putovati za prvomajske praznike
Prvomajske praznike mnogi građani naše zemlje iskoristit će za putovanja.
24.04.2023. u 08:15
get url
text

Neki su odlučili da se upoznaju sa ljepotama naše zemlje ili nekih od država u regionu, a oni sa dubljim džepovima birali su udaljenije destinacije u Evropi, ali i na drugim kontinentima.

Prvi maj pada u ponedjeljak, tako da Bosanci i Hercegovci pokušavaju naći najbolji način da iskoriste produženi vikend. U turističkim agencijama zadovoljno trljaju ruke jer je većina aranžmana rasprodana.

- Što se tiče prvomajskih praznika, nikada se ranijih godina nisu ovako brzo prodali aranžmani i nikada ranije klijenti nisu bukirali ovoliko unaprijed. Većina hotela i kapaciteta bila je popunjena prije mjesec dana. Za 1. maj će imati produženi vikend, tako da su Bosanci i Hercegovci mnogo ranije rezervisali aranžmane, posebno kada govorimo o Jadranu. Velika je potražnja za Budvu. Naravno, nezaobilazan je Istanbul. Imamo i zanimljiv aranžman za Iran koji je također popunjen.

Tu je i Hurgada, i prema procjenama turističkih radnika Egipat bi ove godine trebao biti hit destinacija. Pored emitivnog turizma odlaska naših gostiju u inostranstvo, zadovoljni smo i receptivnim turizmom i dolaskom turista u našu prelijepu Bosnu i Hercegovinu. Naši hoteli ovaj put će biti puni, a najviše je gostiju iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, a masovno dolazi i naša dijaspora – kaže Aida Terzić, direktorica turističke agencije Relax Tours.

Aida Terzić: Velika je potražnja za Budvu

Muamer Lutvić iz Centrotoursa ističe da su već odavno rasprodali aranžmane za brojne destinacije.

- Kada su u pitanju prvomajski praznici, vratili smo se na period prije koronavirusa. Imamo dosta zanimljivih aranžmana. Tu su Istanbul, Malta, Hurgada, Antalija, Legoland u Njemačkoj, Dubai... Veliki je interes za Jadran, posebno za Makarsku i Dubrovnik. Ljudi su se zaželjeli putovanja. Na interes sigurno utječe i činjenica da će za prvomajske praznike biti produženi vikend – kaže Lutvić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.