open-navfaktor-logo
search
Upozorenje Asocijacije
Gdje je krivotvoreni pečat AMUS-a
Nakon prijave AMUS-a nadležni organi vrše istražne radnje i poznato je da su se Nihad Voloder, Almir Ajanović, Đani Pervan, Kenan Fejzić, Ismet Arnautalić, Gordana Topić, Veselko Boban, Zlatan Burzić, Zlatan Fazlić, Zejid Šoto i Zoran Đurić branili šutnjom
16.09.2019. u 17:52
get url
text

-Još uvijek nije poznato gdje se nalazi krivotvoreni pečat AMUS-a, da li je pečat oduzet od prijavljenih osoba te ko je neovlašteno izradio pečat, saopćeno je danas iz Asocijacije kompozitora muzičkih stvaralaca (AMUS) Bosne i Hercegovine

-Nakon prijave AMUS-a nadležni organi vrše istražne radnje i poznato je da su se Nihad Voloder, Almir Ajanović, Đani Pervan, Kenan Fejzić, Ismet Arnautalić, Gordana Topić, Veselko Boban, Zlatan Burzić, Zlatan Fazlić, Zejid Šoto i Zoran Đurić branili šutnjom. Asocijacija kompozitora – muzičkih stvaralaca AMUS izražava zabrinutost i još jednom upozorava poslovne saradnike, uposlenike, članstvo AMUS-a i medije da prijave Stručnoj službi ili Sekretaru Udruženja sve dopise i dokumente za koje se sumnja da sadrže falsifikovani pečat- navode iz AMUS-a. 

Podsjećanja radi, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo u julu ove godine zaprimilo je krivičnu prijavu AMUS-a protiv više lica zbog navodnog počinjenja krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. Krivičnog zakona FBiH i krivičnog djela posebni slučajevi krivotvorenja isprave iz člana 374, a u vezi sa članom 373. (krivotvorenje isprave), istog Zakona.

Iz Tužilaštva su tada za Faktor potvrdili da su "u navedenom predmetu u toku provjere navoda iz prijave u okviru kojih je saslušano više lica u svojstvu svjedoka, te da Tužilaštvo nastavlja intenzivno preduzimati sve radnje i mjere, a sve s ciljem donošenja adekvatne tužilačke odluke". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.