open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Gdje su bili Mehmedović i NiP-ovci Omerović i Abazović kada se glasalo o poboljšanju integriteta izbora
Protiv izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koje je predložio Klub SDA i predviđaju poboljšanje integriteta izbora, bilo je devet zastupnika iz SNSD-a i HDZ-a, ali je interesantno da ih je bilo nekoliko iz drugih stranaka iz FBiH koji su došli na sjednicu, ali nisu bili u sali kada se glasalo.
29.12.2023. u 14:42
get url
text

VEZANI TEKST - Izglasane SDA-ove izmjene Izbornog zakona BiH, "Trojka", HDZ i SNSD se razišli po ovom pitanju

Na današnju hitnu sjednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine posvećenu samo ovom zakonu došli su Šemdusin Mehmedović, koji je formalno i dalje zastupnik Kluba SDA, kao i Nihad Omerović, zastupnik NiP-a, koji je imao i raspravu tokom sjednice.

No u momentu kada je trebalo glasati, nisu bili u sali. Ni Mia Karamehić-Abazović, zastupnica NiP-a, nije glasala. Ona nije bila u sali, a nije bila među onim zastupnicima koji su opravdali svoje odsustvo, a to su Mladen Bosić (SDS) i Sanja Vulić (SNSD).

Na kraju su izmjene i dopune Izbornog zakona danas usvojene sa 26 glasova zastupnika opozicije te stranaka vladajuće "Trojke", odnosno SDP-a, Naše stranke, kao i trećeg zastupnika NiP-a i zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Denisa Zvizidića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.