open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Gerontološki centar: Stari i nemoćni ponovo bez struje, Vlada KS odobrila sredstva za sanaciju kvara
Vlada Kantona Sarajevo odobrila je prenamjenu sredstava za adaptaciju stacionara u Gerontološkom centru u Sarajevu, kako bi se sanirao kvar na krovu zbog kojeg je 117 korisnika ovog centra ostalo bez struje.
09.12.2020. u 20:13
get url
text

Ovu informaciju potvrdila nam je Melisa Alibašić-Hadžić, direktorica Gerontološkog centra KS.

- Danas sam napismeno dobila tu odluku. Imali smo namjenska sredstva za adaptaciju stacionara od 300.000 KM te nam je odobrena prenamjena. Za razliku novca koja ostane nakon sanacije krova, opet ćemo raditi prenamjenu za stacionar – kazala je Alibašić-Hadžić.

VEZANI TEKST - Voda curila kroz instalacije: Zbog kvara na krovu 117 korisnika Gerontološkog centra ostalo bez struje

Dodala je kako su jučer radnici jedne firme prekrli krov građevinskim najlonom za prvu pomoć, ali da je danas opet pala kiša i voda je počela curiti kroz elektroinstalacije.

- Nakon što smo prvi put morali isključiti struju iz sigurnosnih razloga, ponovo smo je pustili, ali danas je opet voda sišla niz elektorinstalacije. Zbog toga smo morali ponovo isključiti struju kako ne bi, ne daj Bože, došlo do požara. Iz firme koja nam održava elektroinstalacije kazali su nam da to moramo uraditi dok sve ne prekrijemo folijom i voda ne prestane curiti. Tako smo i učinili, ali oni sada moraju čekati da se to osuši kako bi pustili struju – objasnila je.

Prema riječima Alibašić-Hadžić, sada slijedi hitna javna nabavka, odnosno angažovanje firme koja će popraviti krov.

- Iz firme koja je izlazila na procjenu, rekli su oko 120.000 KM okvirno da će to sve koštati. Ne znaju ni oni tačno, jer i te firme koje izvode radove čekaju ponude materijala koji uzimaju. Uglavnom, rješavamo probleme i bit će to sve, ako Bog da, u dan-dva biti gotovo. U međuvremenu su nas zvali iz vodovoda da jave da je došlo do nekog kvara i da nam moraju isključiti vodu, ali su kazali da će taj kvar biti brzo saniran – kazala je.

Korisnici Gerontološkog centra u Sarajevu koji borave u objektu B, u petak su prvi put ostali bez struje jer je zbog kvara na krovu voda curila kroz elektroinstalacije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.