open-navfaktor-logo
search
Otac uočio nepravilnost
"Glasao" u Banjoj Luci iako je u Njemačkoj
Kada je član biračkog odbora identifikovao Darka  na osnovu ličnog dokumenta i dao mu da se potpiše, primjetio je da je njegov sin Dejan već "glasao"
07.10.2018. u 20:16
get url
text

Banjalučanin Darko Marković nije ni slutio da će biti svjedok izborne prevare kada je danas došao da glasa na svom biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Georgij Stojkov Rakovski" u Banjoj Luci.

{$galerijaFotografija}

Naime, kada ga je član biračkog odbora identifikovao na osnovu ličnog dokumenta i dao mu da se potpiše, primjetio je da je njegov sin Dejan već "glasao", iako se on trenutno nalazi u Njemačkoj gdje studira.

U evidenciji se neko uredno potpisao u ime njegovog sina kao da je glasao i to punim imenom i prezimenom, oponašajući potpis sa lične karte.

- Moj sin je Dejan Marković. Neko ga je identično potpisao i glasao, a on je u Njemačkoj na fakultetu i nije mogao doći da glasa - rekao je Darko Marković.

Zanimljivo je da je falsifikovani potpis Dejana Markovića u evidenciji upisan naopačke u odnosu na druge potpisnike, što upućuje da se u njegovo ime potpisao neko od članova biračkog odbora, vjerovatno u brzini, piše BNTV.

Marković je prijavio ovu nepravilnost i upisano je da je u pitanju greška člana biračkog odbora Olje Savanović.

Ovo je samo jedna u nizu izbornih prevara i nepravilnosti koje su danas dokumentovane i zabilježene, a koje su proizvod manipulacija u biračkim odborima za koje se od ranije zna da su većim dijelom pod kontrolom vladajućih političkih partija u RS-u.

Dejan Marković- glasanje - Banja Luka- izbori
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.