open-navfaktor-logo
search
Nastavak sjednice
Glavna tužiteljica Sarajlija odgovara na pitanja zastupnika u Skupštini KS
Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za 2019. godinu razmatra se u nastavku online sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.
19.05.2020. u 10:21
get url
text

Na pitanja zastupnika trenutno odgovara glavna kantonalna tužiteljica Sabina Sarajlija. 

Na dnevnom redu se nalazi i informacija o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom u 2019. godini, zatim Izvještaj o radu Odbora za žalbe javnosti za 2019. godinu, kao i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za period septembar 2019. godine-februar 2020. godine.

Zastupnici će danas razmatrati izvještaje o poslovanju Kantonalne javne ustanove Gerontološki centa Sarajevo za 2019. godinu, Javne ustanove Terapijska zajednica - Kampus Kantona Sarajevo za 2019. godinu, zatim Kantonalne javne ustanove Porodično savjetovalište za 2019. godinu, Kantonalne javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja za 2019, Javne ustanove Kantonalni centar za socijalni rad za 2019. godinu, te Kantonalne javne ustanove Odgojni centar Kantona Sarajevo za 2019. godinu i Izvještaj o poslovanju Kantonalne javne ustanove Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba Sarajevo za 2019. godinu.

Pred zastupnicima će biti i Mišljenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo na tekst Nacrta Zakona o podršci porodici sa djecom u Federaciji Bosne i Hercegovine, Mišljenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo na tekst Nacrta Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, te Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za period 01.01 - 31.12.2019. godine, sa prilozima i Izvještaj o izvršenju finansijskog plana prihoda i izdataka Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za period 01.01. - 31.12.2019. godine.

Razmatrat će se i informacije o utrošku sredstava za projekat Izgradnja i opremanje tramvajskih stajališta za kontrolisanu naplatu karata i uvođenje elektronskog sistema naplate, informacija uloga Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo tokom pandemije izazvane (COVID-19) virusom, informacija o potpisivanju ugovora između KJP ZOI ‘84 OCS d.o.o. Sarajevo i firme Domo Art d.o.o. o iznajmljivanju restorana Beneton na Bjelašnici, te informacija o uplati sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo web portalu Sarajevska sehara.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.