open-navfaktor-logo
search
Zbog klevete
Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić najavio tužbu protiv Sanje Vulić
Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić tužit će zastupnicu SNSD-a u zastupničkom domu Parlamenta BiH Sanju Vulić nadležnom sudu u Republici Srpskoj.
19.01.2024. u 14:44
get url
text

- S obzirom na navedene izjave, glavni tužilac Milanko Kajganić će zatražiti zaštitu od klevete i uvrede pred nadležnim osnovnim sudom u Republici Srpskoj - navedeno je iz Tužilaštva BiH za BN.

BN podsjeća da je Vulić posljednjih dana u više navrata osporavala lični i profesionalni integritet glavnog tužioca, optuživši ga da je napravio "pakt sa đavolom, odnosno sa najmračnijih strukturama bošnjačkog političkog i pravosudnog podzemlja, gdje je on u formi klasičnog vazalskog odnosa na krajnje nečastan način stigao do velikog vezira, ali, naravno, janjičara".

Ona je u izjavi Srni rekla da se "Kajganić  morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova 'pravila igre', primiti hatišerife i fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste - izdajnik svog naroda i to onog za koji važi stara narodna izreka: Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena".

Vulić se, navodi BN, okomila na Kajganića nakon što je protiv njenog šefa, Milorada Dodika, podignuta optužnica za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmitda, kojeg vlast u RS-u "ne priznaje".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.