open-navfaktor-logo
search
Konaković je potpisao
Glumac iz serije "Sex i selo" se izjasnio: Promociju seksualnosti smatram neprimjerenom
Elmedin Konaković, skupštinski zastupnik u Sarajevu i predsjednik stranke Narod i pravda, oglasio se na društvenim mrežava u vezi sa LGBTIQ protestom koji se održava danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 
25.06.2022. u 09:43
get url
text

- Protiv sam povorke. Promociju seksualnosti smatram neprimjerenom. Iz svojih dubokih vjerskih ubjeđenja sam protiv povorke.  I ove sam godine htio ignorosati povorku, i ove godine lažljiva horda režimska bljuje laži na koje se treba odgovoriti. Ove godine i radikalni ljevičari pišu svoja mišljenja o mojim i stavovima NiP-a. Zato da vam objasnim svima, još jednom. Nijedan član NiP-a, nijedan ministar u Vladi, nijedan zastupnik nisu glasali, podržali ili promovisali povorku.

Dozvolu za šetnju daje ministar saobraćaja, sigurnosne procjene radi komesar sa drugim agencijama, FUP-om, SIPA-om, OSA-om.
Ne postoji dokument u kojem stoji dogovor da se desi povorka, naš je dogovor javno objavljen i svaka riječ koju sam potpisao je javna.
Poznato je da je povorku podržala Vlada u kojoj je većinu imala SDA, premijer i ministar MUP-a su primili organizatore i podržali povorku. 

Mi nikad nismo rekli zbog toga da vjernici iz SDA podržavaju povorku jer bi to bila laž, SDA mašinerija optužuje vjernike iz NiP-a da podržavaju povorku jer SDA laže i to je njihovo prirodno stanje.

Naši odgovori na ono što povorka promoviše su pronatalitetne politike, jačanje porodice, zaštita porodilja, djeca u vrtićima, doplatak, odgoj.
Potpuno je tačno da se ne slažemo sa koalicionim partnerima po ovom pitanju, ne slažemo se po još nekim temama. Da li ćemo zbog toga raskinuti koaliciju i koalirati sa SDA prepunom raznih poroka? Nećemo - napisao je. 

 

VEZANI TEKST - Konaković nema ništa s Povorkom, on je "samo" potpisao, njegovi ljudi u Vladi i MUP-u su "samo" realizirali

- Dino Konaković je Vladi KS koju smo sačinili ovdje potpisao da će se dogoditi nešto sa čime se on duboko ne slaže, ali je svjestan da po zakonskim i drugim osnovama to se mora dogoditi. Meni je to OK - izjava je ovo Predraga Kojovića, bivšeg predsjednika Naše stranke koju je dao u novembru 2020. godine.

- Mi imamo razne ideološke razmirice, mnogo više nego što izgleda - rekao je tada Kojović na televiziji u prisustvu Elmedina Konakovića, govoreći o Bh. povorci ponosa.

Naglasio je kako je Konaković "potpisao". Konaković u studiju FaceTV, u prisustvu Kojovića, nije negorao da je potpisao. 

Glumac iz TV serije "Sex i selo" danas kaže da općenito promociju seksualnosti smatra neprimjerenom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.