open-navfaktor-logo
search
Izostale mjere
GO SDBiH Tuzla: 27 laptopa od više od 70 hiljada KM ne pomogoše CZ-u u sprečavanju prirodne nesreće
Prošlo je nešto više od šest godina od padavina koje su na području Tuzle uzrokovale oko dvije hiljade klizišta, podsjetili su iz Gradskog odbora Socijaldemokrata BiH u Tuzli.
23.06.2020. u 11:03
get url
text

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Brojne porodice su ostale bez krova nad glavom, a sa novim padavinama u proteklim danima i proglašenjem stanja prirodne nesreće, možemo zaključiti da se za šest godina ništa nije pomjerilo s mrtve tačke.

Gradska organizacija SDBiH Tuzla smatra da su obilasci terena nakon katastrofe, uz konstatacije da je stanje teško bez dugogodišnjih konkretnih mjera koje su izostale, nedopustivi!

Nabavka kompjuterske opreme u vrijeme pandemije koronavirusom u iznosu od 71.790 KM za 27 laptopa članovima Gradskog štaba Civilne zaštite je još jedan od apsurda Gradske uprave. Hoće li stanovnici Tuzle koji žive neposredno u naseljima pogođenim nesrećom svjedočiti izlasku na teren članova Civilne zaštite Tuzla sa svom nabavljenom opremom, te na taj način spriječiti nastajanje štete?

Ovim putem pitamo Gradski štab Civilne zaštite Tuzla koje su to preventivne mjere preduzete u sprečavanju nastajanja ili umanjenje posljedica od prirodne nesreće od 2014. godine do danas?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.