open-navfaktor-logo
search
Sjećanje
Godišnjica: Odata počast generalu Huseinu Tursunoviću
Husein Tursunović je nosilac više odlikovanja, medalja, pohvala i priznanja. Između ostalog i najvećeg ratnog priznanja Armije RBiH Zlatni ljiljan
08.01.2020. u 12:19
get url
text

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe brojni saborci, prijatelji i predstavnici svih nivoa vlasti odali su počast Huseinu Tursunoviću, general majoru Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji je umro na današnji dan prošle godine.

General Tursunović rođen je u Srebrenici, a svoju hrabrost pokazao je u ratu, a odlučnost i ustrajnost za svoju domovinu i njene Oružane snage u miru.

Iza njega ostalo je vrijedno djelo na koje sve patriote ove zemlje mogu biti ponosne. Husein Tursunović je nosilac više odlikovanja, medalja, pohvala i priznanja. Između ostalog i najvećeg ratnog priznanja Armije RBiH Zlatni ljiljan.

U Oružanim snagama BiH na dužnosti je bio do februara 2018. godine, kada je penzionisan s dužnosti komandanta Komande za podršku Oružanih snaga BiH i sa činom generalmajora.

Cvijeće je, na mezaru generala Tursunovića u haremu Alipašine džamije, položio i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.