open-navfaktor-logo
search
Inspekcijski postupak
Golf klubu zbog korona-derneka prijeti kazna i do 10.000 KM
Inspekcijski postupak u vezi s korona-dernekom u Golf klubu još je u toku, potvrđeno je za Faktor iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS. 
05.05.2020. u 14:23
get url
text

- Sanitarni i tržišno-turistički inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo još sinoć su, nakon objave snimka, počeli sa provođenjem inspekcijskih radnji u slučaju održavanja privatne zabave u Golf klub restoranu. Inspekcijski postupak na ove okolnosti još uvijek je u toku. Dodajemo i da će u konkretnom slučaju inspektori djelovati izdavanjem prekršajnih naloga u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uz izricanje propisanih novčanih sankcija koje za pravna lica iznose od 3.000 do 10.000 KM, odnosno od 500 do 2.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu – kaže za Faktor Vildana Brdarić, stručni savjetnik za informisanje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS. 

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su u objektu Golf klub

Osim kantonalnih inspektora, u ovim trenucima u objektu gdje je održana sinoćnja zabava su i federalni tržišni inspektori koji vrše inspekcijski nadzor iz svoje nadležnosti. 

Inspekcijski posao bi trebao biti završen do kraja dana. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.