open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo zdravstva
Goran Čerkez nakon sastanka u Sarajevu: Nema potrebe za uzbunom, ali ima potrebe da se svi pridržavaju preporuka
U organizaciji Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva u Sarajevu je održan radni sastanak predstavnika kriznih štabova kantonalnih ministarstava zdravstva i predstavnika zavoda za javno zdravstvo kantona.  
10.06.2020. u 19:07
get url
text

Glavna tema ovog sastanka bila je odgovor na pandemiju Covid-19 u Federaciji. Bilo je govora o hronologiji poduzetih mjera, trenutnoj epidemiološkoj situaciji, iskustvima u odgovoru na koronavirus na nivou kantona, kao i prijedlogu aktivnosti u narednom periodu.

- Mi smo napravili pregled dosadašnje situacije i analizu hronologije mjera do sada. Dogovorili smo se da intenziviramo aktivnosti i u narednom periodu. Da pratimo stanje na terenu u smislu opreme i svega ostalog. Dogovorili smo da idemo na praćenje situacije u općinama i kantonima i da mjere koje budemo donosili budu prvenstveno na tim lokalnim nivoima. Da ne idemo sa istim mjerama u cijeloj Federaciji BiH. Ako je u većini kantona situacija stabilna, a neki kanton ako "iskače", da se u njemu djeluje. Kao što smo uradili u Tešnju i Živinicama. Dakle, izolovati ljude, zatvoriti pogone na određeno vrijeme. Nema potrebe za uzbunom, ali ima potrebe da se svi pridržavaju preporuka – rekao je za Faktor Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.