open-navfaktor-logo
search
Uspjeh
Goraždanski planinari osvojili zlato na prvenstvu u Moldaviji
Samo učešće na ovom prvenstvu za nas je ogroman uspjeh, što smo zajedno s ekipom iz Sarajeva dobili povjerenje Orijentiring saveza da predstavljamo BiH, rekao je Zajko Šovšić
29.08.2019. u 15:44
get url
text
Goraždanski planinari
Goraždanski planinari

Goraždanski planinari koji su predstavljali BiH na 9. Međunarodnom orjentiring prvenstvu jugoistočne Evrope u Moldaviji, osvojili su zlatnu medalju u kategoriji U 45.

Ovaj veliki uspjeh bh. ekipe, iako malobrojna u odnosu na druge, postigla je u izuzetno jakoj konkurenciji, među 600 učesnika iz 20 zemalja.

Orijentiring tim PK "Goražde - Maglić" se iz Moldavije vratio prepun utisaka i, kako kažu, ispunjenih ciljeva.

- Imali smo svoje predstavnike u tri kategorije jer to je pojedinačno takmičenje i na kraju se ti pojedinačni rezultati zbrajaju. Samo učešće na ovom prvenstvu za nas je ogroman uspjeh što smo zajedno s ekipom iz Sarajeva dobili povjerenje Orijentiring saveza da predstavljamo BiH, a rezultati nisu izostali. Naš Michal Szameto osvojio je prvo mjesto u kategoriji U45. Također svi naši takmičari su pronašli sve kontrolne tačke u određenom vremenu i niko nije diskvalifikovan - kaže predsjednik PK "Goražde - Maglić" Zajko Šovšić.

Michal Szameto član orijentiring tima ovog kluba je zadovoljan rezultatima.

- Želim se zahvaliti svima koji su nas podržali. Dobili smo toliko lijepih riječi, bez obzira na rezultat. Osjećali smo se kao prava reprezentacija Goražda i BiH, što je prelijep osjećaj - ističe Szameto.

I ostali članovi ekipe ne kriju pozitivne utiske iz Moldavije.

- Bilo nam je super u Moldaviji, a ja sam ovaj sport zaista zavolio. Vrijeme nije bilo toliko bitno, koliko pronalazak svih kontrolnih tački, što smo uspjeli i stekli zaista veliko iskustvo koje će nam poslužiti u narednim takmičenjima - kaže 13. godišnji Nerim Odžaković.

Zadovoljan je i vođa orijentirin tima PK "Goražde-Maglić" Fahrudin Hasović.

- Zadovoljan sam naravno svime što je naša ekipa pokazala ali bih volio da je naša ekipa bila brojnija. Bili bi sretni da roditelji sugerišu svojoj djeci da izađu na planinu i osjete njene čari i da se priključe ovoj djeci njihovi vršnjaci - zaključuje Hasović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.