open-navfaktor-logo
search
Prodaja resursa
Govedarica: Dodiku ne smeta bošnjački novac, ako se dokapitalizuje HET, narod će na ulice
Jučerašnja najava premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića da će Elektroprivrede sa sjedištem u FBiH kupovati akcije Hidroelektana na Trebišnjici dodatno je poniženje građana koje nam je priredila aktuelna vlast samo tri dana nakon proslave tridesetog "rođendana" RS-a – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a.
13.01.2022. u 13:34
get url
text

- Vlasti predvođene SNSD-om su priredile poniženje RS-a samo par dana nakon dana RS-a najavljujući da će krenuti u dokapitalizaciju Hidroelektrana na Trebišnjici nastavljajući uništavati ovaj vrijedni resurs RS-a. Ovdje se ne radi se o dokapitalizaciji Elektroprivede, već o dokapitulaciji RS-a koja je vođena politikom SNSD-a u zadnjih 16 godina – poruka je Govedarice, saopćio je SDS.

- Nadam se da građani vide kakav je lažni patriotizam napravila ova struktura vlasti, kao što se i nadam da je narod prepoznao razliku između SNSD-ovog "patriotizma" i SNSD-ovog partiotizma. Do ove situacije nas je doveo SNSD-ov lažni patriotizam i SNSD-ov istinski partiotizam – poručio je Govedarica.

Govedarica je kazao da nedomaćinsko upravljanje energetskim sistemom RS-a koje traje već 16 godina i lopovluk u preduzećima Elektroprivrede doveo do toga da "danas prodajemo akcije HET-a najboljem ponuđaču, ne pitajući o kome se radi".

- Umjesto da u vrijeme svjetske energetske krize naša Elektoprivreda koja je naslijedila zdrave pogone i infrastrukturu iz prethodne države, iz svoje zarade investira u nove projekte, vlasti nas ponižavaju prodajući naše bogatstvo na berzanskim aukcijama. Dodiku očigledno ne smeta ni bošnjački novac ako njime treba da dobije izbore – naglasio je Govedarica.

Ukoliko dođe do dokapitalizacije HET-a, vlasti mogu očekivati narod na ulicama, poručio je on.

- Hercegovina zavisi od proizvodnje električne energije i prodaja naših resursa jeste prodaja sudbine naroda u hercegovačkim općinama i Dodik mora da zna da će imati snažan odgovor ako uđe u prodaju - zaključio je Govedarica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.