open-navfaktor-logo
search
Nove mjere
Grad Mostar: Zakazana vjenčanja uz minimalan broj učesnika
U Gradskoj upravi Grada Mostara od sutra, radno vrijeme se organizira u vremenu od 8 do 14 sati, dok rad sa strankama od 09 do 12 sati.
16.03.2020. u 18:09
get url
text
Bešlić Ljubo
Bešlić Ljubo

 To je jedna od odluka koje je donesena na danas održanom sastanku Kolegija gradonačelnika vezano za pojavu pandemije CORONA virus-19, a u cilju sprječavanja i suzbijanja pojave zarazne bolesti. 

- Na ulazu u sve službene prostorije Gradske uprave, koje pružaju usluge građanima, ograničit će se broj osoba koje istovremeno mogu ući i boraviti u njima. Sva zakazana vjenčanja obavljat će se prema zakazanom rasporedu, ali isključivo unutar službenih prostorija Grada Mostara i uz minimalan broj učesnika.

Gradska uprava Mostara sve građanke i građane na maksimalnu odgovornost prema svom i zdravlju drugih, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje izdaju nadležne zdravstvene institucije i ustanove-saopćili su iz Gradske uprave.

Buduće mjere Gradska uprava Mostara usklađivat će u koordinaciji s odlukama Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona - navodi se iz Kabineta gradonačelnika Ljube Bešlića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.