open-navfaktor-logo
search
Finansijska pomoć
Grad Sarajevo izdvojio 20.000 KM za Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka"
Sredstva su namijenjena, između ostalog i za održavanje stana koji koriste porodice oboljele djece, a koji je ranije osigurao Grad Sarajevo
14.10.2019. u 15:15
get url
text

Grad Sarajevo podržao je finansijski Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" izdvojivši 20.000 konvertibilnih maraka (KM).

- Postoje projekti koji, zbog svoje humanosti i opće koristi, zaslužuju našu stalnu i bezrezervnu podršku. Roditeljska kuća Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" te stan koji je za iste potrebe osigurao Grad Sarajevo su među njima - poručio je u ponedjeljak gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka tokom sastanka sa predstavnicima ove organizacije na čelu sa direktorom Fikretom Kubatom.

Povod za susret je bilo potpisivanje sporazuma o finansijskoj podršci Grada ovom udruženju, koja ove godine uz saglasnost Gradskog vijeća iznosi 20.000 KM.

Sredstva su namijenjena, između ostalog i za održavanje stana koji koriste porodice oboljele djece, a koji je ranije osigurao Grad Sarajevo.

- Na izvjestan način ovo udruženje čuva obraz cijelog društva i olakšava ne samo djeci nego i cijelim porodicama najteže trenutke u životu. Zato mi njima moramo olakšati njihov posao - rekao je Skaka.

Direktor Udruženja Fikret Kubat se tom prilikom zahvalio gradonačelniku na kontinuiranoj saradnji i naglasio važnost činjenice da Grad stoji uz Udruženje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.