open-navfaktor-logo
search
Podrška
Grad Tuzla donirao 50.000 KM Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari
Nedavno su iz Centra pozvali predstavnike u državnim, entitetskim i kantonalnim zakonodavnim tijelima da učestvuju u programu  "Zastupnici/e za Memorijalni centar"
22.01.2020. u 15:24
get url
text

U akciju podrške finansiranju Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari uključio se i Grad Tuzla koji je donirao 50.000 KM, potvrdio je direktor Centra Emir Suljagić na svom Twitter profilu.

Podsjetimo, Memorijalni centar Srebrenica-Potočari nedavno je predstavio javnosti program "Zastupnici/e za Memorijalni centar", u okviru kojeg planira značajnije uključivanje izabranih zastupnike u državnim, entitetskim i kantonalnim zakonodavnim tijelima u aktivnosti ove institucije.

- Parlamentarci koji se uključe u ovaj program, podržavat će Memorijalni centar Srebrenica-Potočari izdvajanjem redovne simbolične mjesečne donacije od 100 KM od svoje naknade za rad (paušala), a ova sredstva će biti iskorištena za namjensku podršku aktivnostima posebnih programskih aktivnosti rada sa domaćim i međunarodnim partnerima, te uključivanja mladih na istraživanju genocida u Srebrenici - naveli su iz Memorijalnog centra.

Hvala Jasminu Imamoviću, Gradskom Vijeću Grada Tuzla. Ovako zajedno i najbolje odgovaramo na revizionizam, negiranje, minimalizaciju genocida, na humanizaciju masovnih ubica... pic.twitter.com/IAZfaPzELI

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.