open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Grad Zenica napravio grešku zbog koje građanima kasne sredstva EU-a
Građani Zenice odavno se pitaju zašto nije izvršeno doznačavanje sredstava iz Evropske unije "energetski siromašna domaćinstva", a sada je stigao odgovor i od Ministarstva za rad i socijalnu politiku Federacije. 
04.01.2024. u 15:40
get url
text

VEZANI TEKST - EU novac za Zeničane se zbog greške administracije vratio Ministarstvu finansija FBiH, jutros ponovljena uplata

- Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, kao što smo i ranije objavili, sve svoje obaveze završilo još u četvrtak, 21.12.2023. godine, a uplate su vršene po podacima koji su nam dostavljeni iz općina, odnosno gradova - stoji u pisanom odgovoru koji je Zenicablog dobio iz ovog ministarstva.

- Dakle, tačna je informacija koju ste dobili od Ministarstva finansija. Sredstva su se vratila jer su četiri lokalne samouprave, među njima i Grad Zenica, poslali nepotpune podatke, odnosno samo transakcijski broj.

Ministarstvo rada i socijalne politike poslalo je na adrese sve četiri lokalne samouprave zahtjev za dopunu podataka, te odmah po pristizanju istih, nalozi su ponovo uneseni, a naš sistem pokazuje da su jučer ujutro i povučeni od strane Ministarstva finansija FBiH.

Dakle, greška je u nepotpuno dostavljenim podacima kod ove četiri općine, odnosno grada. Osim Zenice, takav slučaj je još zabilježen za Općinu Doboj Istok, Općinu Bugojno i Općinu Dobretići, stoji u odgovoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.