open-navfaktor-logo
search
U organizaciji ReSTART-a
Građani ispred OHR-a: Danke schone herr Schmidt, na dobrom si putu, ne skreći više ka Zagrebu!
U organizaciji ReSTART BiH danas u 12:05 sati ponovo je organizirano protestno okupljanje ispred zgrade Ureda visokog predstavnika u Sarajevu sa kojeg je upućen zahtjev "protektoru Christijanu Schmidtu da do Nove godine nametne izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine". 
20.12.2023. u 12:20
get url
text

Suad Đozić kazao je kako zahtijevaju tehničke izmjene Izbornog zakona. Dodao je kako bi svima trebala u interesu biti demokratija.

- Imamo situaciju da i ovima koji su se zaklanjali iza građanske osnove odgovara ovakva situacija. Drugačije bi sjekli granu na kojoj sjede - naveo je on. 

{$galerijaFotografija}

Iz ReSTART-a su poručili da su "sa velikim oduševljenjem primili vijest da je protektor Schmidt samo dan prije najavljenih protesta udovoljio njihovom zahtjevu za izmjenu Izbornog zakona"

- I sam svjestan da Parlamenti, osim da im budu još veća primanja nisu u stanju donositi bilo kakve odluke, on je samo privremeno prebacio lopticu na njih da dobije na vremenu i preuzeo na sebe da to odradi u roku od dvije, tri sedmice i to baš u momentu kada bude aktuelan dan RS-a i kada fokus bude samo na toj temi, iako ulazi u izbornu godinu. Ipak konstatujemo da je hrabri herr Schmidt izrazio spremnost da to preuzme na sebe. Danke schone herr Schmidt - istakli su iz ReSTART-a, dodajući: 

- Na dobrom si putu, ne skreći više ka Zagrebu, jer svi putevi vode u glavni grad BiH, a to je Sarajevo! Jačaj suvrenitet države, a ne podaništvo, jačaj građane i naciju, a ne etno torove koji su nas dovele tu gdje jesmo. Danas ipak dolazimo pred tvoju kuću, jer mi smo od riječi, nikada do sada nismo izradili građane ove zemlje, pa nećemo ni ovaj put. Obraz se teško gradi, a vrlo lako može da izgubi.

DSC_4848.JPG
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.