open-navfaktor-logo
search
Brojni komentari
Gradonačelnica Karić odgovorila na kritike: Namjera mi je bila ukazati na opasnost koju zapaljiva retorika nosi
Nikada, nipošto i ničim ne želim da relativiziram ovaj gnusni čin napada na dom sarajevske porodice i to u periodu kada obilježavaju svoje najsvetije i najradosnije praznike, kazala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.
15.12.2021. u 11:47
get url
text

VEZANI TEKST - Karić: Ne umanjujem incident, ali je to možda reakcija na izjave Milanovića

Reagirajući na kritike koje su joj upućene nakon jučerašnje izjave o prijetnjama katoličkoj porodici u Sarajevu, a koje je Karić povezala sa izjavama hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

- Potcrtavam, moja intencija nipošto nije bila da napad na moje sugrađane na bilo koji način opravdam ili relativiziram šovinističkim ispadima Zorana Milanovića i svaki pokušaj da se tako predstavim smatram krajnje zlonamjernim.

Naprotiv, moja namjera bila je ukazati na opasnost koju zapaljiva retorika nosi, spiralu zla koju teške riječi mogu pokrenuti i koja se nadvija nad našom zemljom – navela je također Karić te dodala:

VEZANI TEKST - Naša stranka: Gradonačelnica Karić se treba izviniti svim građanima Sarajeva, posebno katolicima

- Ne da bih umanjila ili relativizirala napad na moje sugrađane, nego da bih upozorila da se sa zapaljivom retorikom u cijeloj zemlji i regionu mora prekinuti odmah, prije nego situacija izmakne kontroli i prije nego problem dođe pred svačija vrata.

Napad na dom bilo koje sarajevske porodice je napad na mene i moj dom, napad na naše Sarajevo i na naš način života.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.